ГУП «Центр сертификации туристских услуг» в Ташкенте – В соответствии Законом Республики Узбекистан «О туризме» сертификация туристской деятельности носит обязательный характер.
«Turizm xizmatlarini
sertifikatlash markazi» DM
+998-95-199-15-01
Dushanba – Juma:  9:00 - 18:00 
Bosh sahifa
Markaz haqida
  • Vazifalar va funktsiyalar
  • Rahbariyat
  • Tashkiliy tuzilma
  • Yuqori turuvchi tashkilot
  • Bo‘limlar
  • Sertifikat va pasportlar
  • Tashkilot faoliyati
  • Baholash tartib-taomillari
Matbuot xizmati
  • Yangiliklar
  • Intervyular
  • OAV biz xaqimizda
  • Fotogalereya
  • Videogalereya
  • So'rovnoma
Me'yoriy-huquqiy hujjatlar
  • Qonunlar
  • Prezident Farmon va Qarorlari
  • Hukumat qarorlari
Standartlar
Bizning xizmatlar
Biz bilan bog‘lanish
    ГУП «Центр сертификации туристских услуг» в Ташкенте – В соответствии Законом Республики Узбекистан «О туризме» сертификация туристской деятельности носит обязательный характер.
    Bosh sahifa
    Markaz haqida
    • Vazifalar va funktsiyalar
    • Rahbariyat
    • Tashkiliy tuzilma
    • Yuqori turuvchi tashkilot
    • Bo‘limlar
    • Sertifikat va pasportlar
    • Tashkilot faoliyati
    • Baholash tartib-taomillari
    Matbuot xizmati
    • Yangiliklar
    • Intervyular
    • OAV biz xaqimizda
    • Fotogalereya
    • Videogalereya
    • So'rovnoma
    Me'yoriy-huquqiy hujjatlar
    • Qonunlar
    • Prezident Farmon va Qarorlari
    • Hukumat qarorlari
    Standartlar
    Bizning xizmatlar
    Biz bilan bog‘lanish
      ГУП «Центр сертификации туристских услуг» в Ташкенте – В соответствии Законом Республики Узбекистан «О туризме» сертификация туристской деятельности носит обязательный характер.
      • Shaxsiy kabinet
      • Bosh sahifa
      • Markaz haqida
        • Назад
        • Markaz haqida
        • Vazifalar va funktsiyalar
        • Rahbariyat
        • Tashkiliy tuzilma
        • Yuqori turuvchi tashkilot
        • Bo‘limlar
        • Sertifikat va pasportlar
        • Tashkilot faoliyati
        • Baholash tartib-taomillari
      • Matbuot xizmati
        • Назад
        • Matbuot xizmati
        • Yangiliklar
        • Intervyular
        • OAV biz xaqimizda
        • Fotogalereya
        • Videogalereya
        • So'rovnoma
      • Me'yoriy-huquqiy hujjatlar
        • Назад
        • Me'yoriy-huquqiy hujjatlar
        • Qonunlar
        • Prezident Farmon va Qarorlari
        • Hukumat qarorlari
      • Standartlar
      • Bizning xizmatlar
      • Biz bilan bog‘lanish
      • +998-95-199-15-01
      100015, Toshkent shahar, Mirobod tumani, Oybek ko‘chasi, 18-uy (mo‘ljal: “Oybek” metro bekati)
      sertifikaciya.turizm@mail.ru

      • Matbuot xizmati
      • Yangiliklar
      • HACCP rejasini yaratish bosqichlari

      HACCP rejasini yaratish bosqichlari

      HACCP rejasini yaratish bosqichlari
      20 Mart 2025

      HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points – xatarlarni tahlil qilish va tanqidiy nazorat nuqtalari) 100% xavfsizlik kafolati emas, bu nolli risk tizimi emas. U oziq-ovqat xavfsizligi bilan bogʻliq muammolar tufayli yuzaga keladigan jiddiy xavflarni kamaytirish uchun moʻljallangan.

      HACCP rejasini ishlab chiqish sogʻliq uchun xavfli biologik, kimyoviy moddalar va begona narsalarning oziq-ovqat mahsulotlariga kirishi va toʻplanishi usullarini oʻrganish va yoʻq qilishga qaratilgan. Shunday qilib, rejani ishlab chiqish uchun mahsulotni ishlab chiqarishning barcha bosqichlarida, shuningdek uni saqlash, qadoqlash va markalashda potentsial xavfli omillar riskini baholash kerak.

      Rejani ishlab chiqish jarayoni quyidagi bosqichlarni oʻz ichiga oladi:

      - HACCP rejasi bilan shugʻullanadigan guruh tashkil etish;

      - xom ashyo va yakuniy mahsulotni tahlil qilish;

      - mahsulot qanday ishlatilishi va ishlatilishi mumkinligini aniqlash;

      - texnologik jarayonning blok sxemasini yaratish va uni tasdiqlash;

      - potentsial xavflarni baholash;

      - tanqidiy nazorat nuqtalarini topish va aniqlash;

      - har bir nazorat nuqtasi uchun muhim chegaralarni belgilash;

      - nazorat nuqtalari uchun monitoring tizimini yaratish;

      - tuzatish harakatlarini tayyorlash;

      - tekshirish protseduralarini ishlab chiqish;

      - hisob va nazorat hujjatlarini tayyorlash.

      HACCP rejasini tuzish guruhi chuqur texnologik bilimlarga ega boʻlgan va tegishli sohalarni tushunadigan mutaxassislarni oʻz ichiga olishi kerak.

      Potentsial xavf va xatarlarni aniqlash bosqichi - rejani tuzish jarayonida eng muhimlaridan biridir. Guruh a’zolari bugungi kunda mavjud boʻlgan xavf va tahdidlar hamda ularni engish usullari haqida yaxshi bilishlari kerak. Quyidagi holatlar xavfli boʻlishi mumkin:

      - yangi mahsulotni ishlab chiqarish va yangi xom ashyolardan foydalanish;

      - texnologiyani sozlash;

      - uskunani almashtirish yoki yangilash.

      Ushbu va boshqa bosqichlarda jiddiy xavflar aniqlanganda, guruh tezkor qarshi choralarni ishlab chiqishi kerak. Eng muhim bosqich - bu tanqidiy nazorat nuqtalarini aniqlashdir.

      HACCP rejasining yakuniy bosqichlari uni tekshirish tartibini aniqlash (samaradorligini tasdiqlash), shuningdek uning barcha punktlari uchun hujjatlarni yaratish va nazorat tadbirlarini oʻtkazish hisoblanadi.

       

      • Комментарии
      Loading comments...
      Oxirgi yangiliklar
      Dunyodagi eng hayotiy quvvat bag‘ishlovchi mehmonxona
      17 Noyabr Dunyodagi eng hayotiy quvvat bag‘ishlovchi mehmonxona 42
      Sangardak - marvariddek tomchilarga ega sharshara
      14 Noyabr Sangardak - marvariddek tomchilarga ega sharshara 47
      “THE TOWER HOTEL BUKHARA” mehmonxonas sertifikatlashtirildi va  4 yulduz toifasi berildi
      12 Noyabr “THE TOWER HOTEL BUKHARA” mehmonxonas sertifikatlashtirildi va 4 yulduz toifasi berildi 64
      Menejment tizimlari uchun standartlar toifalari
      13 Noyabr Menejment tizimlari uchun standartlar toifalari 49
      O‘zbekistonda yagona turizm platformasi sinov tariqasida ishga tushirildi
      11 Noyabr O‘zbekistonda yagona turizm platformasi sinov tariqasida ishga tushirildi 67
      An’anaviy restoranlarga doir standart qabul qilindi
      10 Noyabr An’anaviy restoranlarga doir standart qabul qilindi 79
      Arxivlar
      2025
      2024
      2023
      2022
      2021
      2020

      Ulashish
      Yangiliklarga qaytish
      Markaz haqida
      Vazifalar va funktsiyalar
      Rahbariyat
      Tashkiliy tuzilma
      Yuqori turuvchi tashkilot
      Bo‘limlar
      Sertifikat va pasportlar
      Tashkilot faoliyati
      Baholash tartib-taomillari
      Bo‘limlar
      Sertifikatlashtirish bo‘limi
      Inspeksiya nazorati bo‘limi
      Standartlashtirish bo‘limi
      Menejment tizimlarini sertifikatlash boʻlimi
      Xizmatlar
      Turoperatorlar sertifikati
      Joylashtirish vositalarini sertifikatsiyalash
      Tog‘ chang‘isi trassalari sertefikatsiyasi
      Сертификация пляжей
      Menejment tizimini sertifikatlash
      Me'yoriy-huquqiy hujjatlar
      Qonunlar
      Prezident Farmon va Qarorlari
      Hukumat qarorlari
      Standartlar
      Biz bilan bog‘lanish

      +998-95-199-15-01 Sertifikatlashtirish bo‘limi
      +998-95-199-15-04 Inspeksiya nazorati bo‘limi
      +998-95-199-15-07 Buxgalteriya bo‘limi
      Dushanba – Juma:  9:00 - 18:00 
      100015, Toshkent shahar, Mirobod tumani, Oybek ko‘chasi, 18-uy (mo‘ljal: “Oybek” metro bekati)
      sertifikaciya.turizm@mail.ru

      sert_tourism@exat.uz

      © 2025 Barcha huquqlar himoyalangan.
      Qo'ng'iroq buyurtma qilish

      Siz bilan bog'lanishimizni xohlaysizmi